Spil, udforsk og bidrag

Klassekonkurrencen ReGAMECUP'18 forløb lørdag d. 1/12 kl. 20.00 2018 til søndag d. 9/12 kl. 20.00 2018.

Klassekonkurrence i computerspil, der forbinder rigtig videnskabelig forskning med kernepensum.

Forestil dig en fremtid hvor nye opdagelser ikke kun kommer fra forskningscentre, virksomheder og universiteter men fra computerspil!

I uge 49 dannede ScienceAtHome rammerne om en helt ny national konkurrence for klasser i gymnasiet og folkeskolens udskoling.

Klassens elever udfordredes i fysik, samfundsfag, psykologi og matematik igennem forskningscomputerspil, og de opdagede en helt ny måde at lære pensum på, der øgede deres interesse, engagement og kreativitet i den normale undervisning. Konkurrencen var baseret på læringskonceptet ReGAME, som kobler virkelig forskning og kernepensum fra undervisningen igennem spil.

Konkurrencen sluttede med vindere fra Ordrup Gymnasium og Støvring Gymnasium samt Hillerød Vest Skolen.

“ Mange tak for et fedt event, som både var spændende og sjovt, samtidig med at det bragte både læring og sammenhold til klasserne”

- Deltagende elev fra Støvring Gymnasium

Vi har i ScienceAtHome videreudviklet ReGAME konceptet, som klassekonkurrencen er baseret på. I samarbejde med VIA University College og Aarhus BSS lever konceptet og ambitionen videre for at skabe undervisningsmaterialer, der kæder forskning, undervisning og kreativitet sammen via computerspil i projektet Forskningsspil i Folkeskolen (FiF). Læs mere om FiF projektet her

Hvad er ReGAME?

Book en forsker

Unik mulighed

Dit hold har den unikke mulighed at booke en forsker fra ScienceAtHome, der inviterer til en anderledes læringsoplevelse. Der kan bookes workshops inden for disse emner:

  • Citizen Science
  • Forskning og spil
  • Psykologi, Matematik, Samfundsfag og Fysik

I er velkommen til at rette henvendelse og ønsker til bookingsmailen. I booker ved at sende en mail til booking@scienceathome.org. Husk at opgive navn og kontaktoplysninger, formål, antal deltagere samt lokalitet.

Derfor skal I tage imod tilbuddet:

  1. Det er gratis og på bare en time får I et fagligt udbytte
  2. Vi dækker også elementer fra kernepensum fra folkeskolen og gymnasiet
  3. Vi bruger motivationsbaseret undervisning og er baseret på læringskonceptet ReGAME
  4. I bidrager til forskning ved at samle data og løse konkrete forskningsrelaterede problemer

In English

In December 2018, ScienceAtHome hosted a national research contest for Danish high school and upper secondary school students.

The competition was classical in structure and enabled everyone to contribute to research on various topics including quantum physics and turbulence. The competition was structured based on the teaching concept, Research-Enabling Game-Based Education (ReGAME), in which students undergo learning modules that present concrete elements from their curriculum in conjunction with modern research challenges. Modules can be used as active and intuitive motivation for the specific syllabus.

Read
Blog post

The core curriculum and beyond

Can first-year master students reproduce the results of research papers after a few hours of training?

Read
Blog post

Quantum Talents

At ScienceAtHome we are also highly interested in the education of younger students.

Read
Blog post

Vision & Mission

Jacob Sherson spent some time with us to talk about news, global trends and the future of ScienceAtHome

Supporters

ReGAME CUP’18
Dismiss